MRA-Elektrisch maakt werk van laden op bedrijventerreinen

By 23 februari 2023Nieuws

Steeds meer bedrijven kiezen voor hun (licht) logistiek vervoer voor elektrisch. Op zijn minst denken zij erover na: wanneer stap ik over? De invoering van de zero-emissiezones voor stadslogistiek in meerdere steden is een sterke stimulans. In 2025 al. Voorwaarde voor succes zijn goede laadvoorzieningen op de thuisbases, vaak bedrijventerreinen. Samen met ondernemers en gemeenten zet MRA-Elektrisch hierop in. Zodat die laadvoorzieningen er snel komen: op tijd, betrouwbaar en betaalbaar.

MRA-E heeft drie projectleiders aangesteld om ondernemers en gemeenten op weg te helpen. Ze inventariseren welke initiatieven er in regio Noordwest – op de 600 bedrijventerreinen – zijn en krijgen dit al scherp in beeld. Daar waar MRA-E denkt dat zeer zeker laadvoorzieningen moeten komen, zoeken zij actief contact. Ondernemers en gemeenten die al aan de slag zijn om laadvoorzieningen op een bedrijventerrein te realiseren, kunnen rekenen op hands-on ondersteuning. Zo zijn al waardevolle voorbeeldprojecten gerealiseerd, bijvoorbeeld bij Deudekom in Ouder-Amstel en Noorderveld-Molletjesveer in Zaanstad. De laadvoorziening op bedrijventerrein Noorderveld-Molletjesveer die medio 2022 werd geopend, wordt zo goed gebruikt dat nu al aan uitbreiding wordt gewerkt.

Ondernemers en gemeenten die met de realisatie van laadinfra op een bedrijventerrein aan de slag willen, zijn van harte uitgenodigd om contact met MRA-E op te nemen. MRA-E faciliteert de samenwerking en kan de partijen veel werk uit handen nemen. Uitgangspunt is de realisatie van laadpunten en de overstap naar elektrisch rijden voor ondernemers zo eenvoudig en betaalbaar mogelijk te maken.

Meer weten of direct samen aan de slag? Neem contact op met onze projectleiders logistiek en bedrijventerreinen.