Waar & hoe kan ik laden?

 

Om op straat te laden heeft u een laadabonnement bij een provider nodig. De laadpas (of app op je mobiele telefoon) zorgt ervoor dat je je kunt identificeren bij een laadpaal. De betaling van jouw laadsessies verloopt via de provider. De kosten voor het laden worden bepaald door de provider.

Op straat staan publieke laadpalen. Ook bij bedrijventerreinen en in (betaalde) parkeergarages zijn er bij parkeerplaatsen laadpalen te vinden. Deze staan aangegeven met borden en zijn gereserveerd voor elektrische auto’s. Laden gaat eenvoudig door de laadpas voor de kaartlezer van de laadpaal te houden en de instructies op het scherm te volgen.

Op straat, op het werk of thuis zijn vaak laders met een standaard laadsnelheid te vinden. Maar er zijn ook snelladers. Bijvoorbeeld langs de snelwegen waar het prettig is om snel te laden, maar bijvoorbeeld ook op taxistandplaatsen of op overlaadstations van vracht naar elektrische bestelwagens.

Waar kan ik laden?
Er zijn verschillende digitale kaarten en apps voor op de mobiele telefoon. Deze techniek wordt steeds verder ontwikkeld.

Laadkaart MRA-E
Overzicht met laadpalen die zijn geplaatst en in voorbereiding zijn.
Oplaadpalen Benelux
Laadpalen in Nederland, België en Luxemburg.
Oplaadpunten Europa
Hierop is ook te zien welke laadpalen vrij, in gebruik of tijdelijk buiten gebruik zijn.