Klik hier voor meer informatie over slim laden in:
Zeist en Dijk & Waard
deze pilot liep in 2021,2022 en 2023 en is inmiddels afgerond

Klik hier voor meer informatie over slim laden in:
Haarlem

Klik hier voor meer informatie over slim laden in:
Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Bergen NH, Edam-Volendam, Heemskerk, Huizen, Nieuwegein, Oostzaan, Ouder-Amstel en Zaanstad.

Klik hier voor meer informatie over slim laden in:
Houten, Bunnik, Vijfheerenlanden en Utrechtse Heuvelrug

Binnen het project MRA-Elektrisch werken overheden in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht samen om elektrisch vervoer te stimuleren en een netwerk van publieke oplaadpunten te realiseren

Slim laden in Haarlem

De gemeente Haarlem, TotalEnergies en MRA-Elektrisch zijn in de zomer van 2023 gestart met een nieuwe test van slim laden. Bij slim laden verhogen of verlagen we tijdelijk de laadsnelheid om maatschappelijke doelen te bereiken. Bij het nieuwe project in Haarlem is het doel om slim laden in te zetten ter voorkoming van onbalans in het elektriciteitsnet. In het voorbeeldproject ontwikkelen we de techniek die hiervoor nodig is en leren we over de effecten en de gebruikerservaring. In de toekomst willen we uiteindelijk op alle laadpalen de laadsessies aansturen. Het uitgangspunt blijft altijd een betrouwbare laadsessie. Juist daarom testen we het slim laden eerst op kleinere schaal in de praktijk.

In augustus wordt slim laden ter voorkoming van onbalans getest op 200 laadpunten. Met de test wordt beoogd de potentie van deze vorm van slim laden te meten. Onbalans ontstaat wanneer de vraag (het verbruik in het systeem) en het aanbod (de opwek) niet volledig in balans zijn. Door de vraag vanuit een grote groep laadpunten tijdelijk (maximaal 15 minuten achter elkaar) te verlagen, kan veel impact worden gemaakt op het elektriciteitssysteem.

Wat is slim laden?

Slim laden is het verhogen of verlagen van de laadsnelheid van een laadpaal met een bepaald doel. In Haarlem is het doel te laden en onbalans in het energiesysteem te voorkomen door vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Automatisch, zonder dat je hier als elektrische rijder iets voor hoeft te doen.

Waarom willen we slim gaan laden?

TotalEnergies en MRA-Elektrisch willen het laden betaalbaar houden voor de e-rijder. Daarom doen we een proef waarbij elektrische auto’s bijdragen aan de balans in het energiesysteem. Dit is meestal tussen 18.00 en 08.00 uur.

Hoe werkt het?

De balans in het energiesysteem wordt gemonitord. Wanneer er onbalans optreedt, wordt het vermogen van de groep laadpalen tijdelijk (maximaal 15 minuten achter elkaar) verlaagd. Hierbij verdeelt een slim systeem het beschikbare vermogen zo eerlijk mogelijk. Zo zorgen we dat er op het optimale moment geladen wordt, zonder dat u hier als elektrische rijder veel van merkt. Wanneer binnen het kwartier de balans hersteld is, gaat het laden op de normale manier weer verder.

Heeft u haast? Dan kunt u uw laadvoorkeuren wijzigen in de ChargingTogether app.

Is mijn auto geschikt?

Alle elektrische voertuigen zijn geschikt voor deze manier van slim laden. U hoeft zelf niets te doen om hieraan deel te nemen. Het kan zijn dat de app van uw auto een korte onderbreking van het laadproces laat zien in een push-notificatie. U hoeft niets te doen, het laden gaat automatisch weer verder.

Hoeveel langer duurt het om mijn auto te laden?

Door gebruik te maken van slimme algoritmes verdeelt TotalEnergies het beschikbare laadvermogen zo eerlijk mogelijk over de laadpalen die meedoen met dit voorbeeldproject. De laadsnelheid op de laadpaal varieert daardoor en het laden kan soms kort onderbroken worden. Een laadsessie die normaal 4 uur duurt kan daardoor tot gemiddeld een half uur langer duren.

Heeft u haast? Dan kunt u slim laden voor de duur van uw laadsessie uitzetten met behulp van ‘Priority Charging’ in de ChargeAssist app.

Hoe kan ik slim laden uitzetten als ik haast heb?

Als u haast heeft, kunt u slim laden tijdelijk uitzetten door uw laadvoorkeuren te wijzigen. Dit kunt u op de volgende manier doen:

1. Download de ChargingTogether app (gratis voor Android & iPhone).

2.Voeg uw laadpas of directe betaalmethode toe.

3. Schakel via ‘instellingen’ de knop ‘Slim Laden’ uit.

4. Start uw laadsessie via de app.

Let op: de volgende sessie wordt Slim Laden automatisch weer geactiveerd.

Zijn er extra kosten verbonden aan het gebruik van de ChargeAssist app of Priority Charging?

Nee. Als u uw laadpas aan de ChargeAssist app hebt toegevoegd, betaalt u gewoon het tarief dat u van uw laadpasleverancier gewend bent. Als u ervoor kiest met creditcard te betalen, kan het wel zo zijn dat u een ander tarief betaalt dan u gewend bent. Dit tarief ziet u in de ChargeAssist app bij het starten van uw laadsessie.

Waarom krijg ik een melding dat mijn laadsessie is gestopt?

Het kan gebeuren dat de laadsessie door slim laden tijdelijk wordt onderbroken. Uw auto krijgt dan even geen stroom. Dit duurt in de regel niet langer dan een kwartier en uw laadsessie zal automatisch worden hervat. U hoeft dus niets te doen.

U krijgt deze notificatie waarschijnlijk van de app die bij uw auto hoort of van de app waarmee u uw laadsessie hebt gestart. Vaak kunt u deze notificaties uitzetten. Kijk hiervoor in de gebruiksaanwijzing van uw app.

Wat levert het mij als elektrische rijder op?

Elektrisch rijden is pas echt duurzaam als er ook geladen wordt met groene stroom. Alle laadpunten die via MRA-Elektrisch geplaatst zijn, leveren al duurzame energie. De volgende stap is om auto’s met die duurzame energie op het meest gunstige tijdstip te laden, zonder dat er onbalans in het energiesysteem optreedt.

Door slim te laden zorgen we dat er zoveel mogelijk geladen wordt als de zon schijnt en de wind waait en dat vraag en aanbod op elkaar afgestemd blijft. Dit voorkomt onnodige kosten in het energiesysteem en houdt elektrisch rijden betaalbaar.

Wat is het voordeel voor TotalEnergies?

TotalEnergies wil een uitgebreid laadnetwerk beschikbaar hebben voor de elektrische rijder. We vinden het belangrijk dat dit tot zo min mogelijk belasting op het elektriciteitsnet leidt. Door deze proef met slim laden leren we hoe we de drukte op het net kunnen beperken zonder dat de elektrische rijder hier veel van merkt. Ook onderzoeken we of het voordelen heeft om extra vermogen beschikbaar te stellen in de uren dat het rustig is.

Heeft u vragen over de proef of wilt u meedenken? Neem dan contact op met Pieter Looijestijn van MRA-Elektrisch.

Voor persvragen kunt u contact opnemen met Corinne Poort, communicatieadviseur MRA-Elektrisch of Yvonne Hoddenbach, Corporate Communications & PR TotalEnegies.

Ervaart u problemen tijdens uw laadsessie op een slim laadpunt? Bel dan met de servicedesk van Total: 030 4100 887