Opschalen project bedrijfsterreinen en logistiek

By 18 november 2021Nieuws

Als gemeente en ondernemers op een bedrijventerrein samen inzetten op elektrisch rijden? MRA-Elektrisch is een uitvoeringsgroep gestart die u met advies op maat op weg helpt. Met dit multidisciplinaire team haalt u kennis in huis: van praktische vragen rond laad- en buffersystemen tot beleid. Zo zet u uw initiatief kracht bij.

Het omkatten van bedrijfsterreinen en distributiecentra van fossiel naar zero emissie vraagt om maatwerk, want ieder bedrijventerrein en iedere onderneming is weer anders. Soms vraagt de netcapaciteit aandacht of de mogelijkheden voor lokale elektriciteitsopwekking en -opslag. Vaak is er (deels publieke) laadinfrastructuur nodig. MRA-E initieert projecten om dit te realiseren.

MRA-Elektrisch brengt partijen samen en biedt ondersteuning
Samen met logistiek dienstverlener Deudekom en de gemeente Ouder-Amstel laat MRA-E al zien dat schone stadsdistributie kán. Een strategische locatie met een slim laadstation is hier de sleutel. Het laadstation bestaat uit een snellader, innovatief batterijenpakket en verschillende reguliere laadpunten. Het station is deze zomer feestelijk geopend en geldt als inspirerend voorbeeld: zo maakt publiek-private samenwerking elektrische stadsdistributie mogelijk.

MRA-E laat de kennis en ervaring die met Deudekom en de gemeente Ouder-Amstel is opgedaan graag ten goede komen aan initiatieven elders. Vanuit de filosofie dat kennis delen loont en met de insteek dat we leren door te doen. Meer weten of samen aan de slag? Neem dan contact met ons op.