Extra laadpalen in Julianadorp

By 7 januari 2021Nieuws

Vanaf 6 januari 2021 staan er in Julianadorp twee extra laadpalen voor elektrische auto’s. In opdracht van gemeente Den Helder worden de palen via projectbureau MRA-Elektrisch geplaatst, waarmee telkens twee elektrische auto’s kunnen opladen. Ze komen te staan op de Kruiszwin (1166) en op de Boterzwin (3476). De laadpalen zijn publiek toegankelijk.

Sinds 2020 werkt gemeente Den Helder samen met MRA-Elektrisch (MRA-E).  Omdat MRA-E samenwerkt met zo’n 80 gemeenten, levert dit ook voordeel voor gemeente Den Helder op. Dat zit vooral in kennis en ervaring, maar ook het schaalvoordeel en het bevorderen van innovaties dankzij de gezamenlijke aanbestedingen. De gemeente is blij deel uit te maken van een betrouwbaar en regionaal dekkend netwerk van laadpalen. In heel Den Helder zijn momenteel 29 laadpalen in bedrijf en nog 12 in voorbereiding. Via https://laadkaart.mrae.nl/ kan iedereen zien waar de palen staan.

Laadpaal aanvragen
Automobilisten met een elektrische auto kunnen bij de gemeente een verzoek indienen voor een openbare (publieke) laadpaal. Dit laadpunt is door iedereen te gebruiken. Met het plaatsen van palen stimuleert de gemeente het elektrisch rijden voor bewoners en bezoekers van de gemeente. Elektrische auto’s rijden schoner en stiller en op die manier maken we samen Den Helder stap-voor-stap duurzaam. Via de gemeentelijke website is meer informatie over het aanvragen van een laadpaal te vinden.