Bij elke Mac een snellaadplek

By 17 januari 2019Nieuws

Den Helder – Nog dit jaar moet er bij elke McDonalds-vestiging in de Noordkop met een McDrive een snellaadstation komen voor elektrische auto’s. Dat zegt restauranteigenaar Richard Pach. ,,McDonalds en Nuon zijn nu landelijk bezig om dit uit te rollen en mijn verwachting is dat het hier nog in 2019 een feit is.’’ Het kabinet heeft de komende jaren tal van belastingvoordelen bedacht voor elektrische auto’s. Per 2021 een subsidie van 6.000 euro op elke nieuwe, geen bpm en geen wegenbelasting. Er is de fastfoodketen dan ook veel aan gelegen om oplaadpunten bij te bouwen omdat de vraag snel groeit en blijft groeien.

In dit artikel van het Noordhollands Dagblad staat de vraag centraal of de kop van Noord-Holland klaar is voor elektrische auto’s. Zijn er al voldoende oplaadpunten en welke voorbereidingen zijn er gaande voor een toekomst met meer elektrische auto’s en daarmee ook een grotere vraag naar (publieke) laadpunten?

Laadpalen overal nodig
MRA-Elektrisch ziet laadpalen op privéterrein als een belangrijke factor om het elektrisch rijden tot een succes te maken. Laadpalen in de openbare ruimte zijn niet genoeg; (snel)laadpunten in garages, op parkeerterreinen en bij bedrijven zijn net zo hard nodig. MRA-Elektrisch levert met haar kennis regelmatig een bijdrage om de uitrol van een goed functionerend laadnetwerk effectief te sturen.

In het artikel geeft Maarten Linnenkamp, projectmanager MRA-Elektrisch, zijn visie op publieke laadpunten. Er moet een verzoek worden gedaan door een elektrische rijder voordat er bekeken wordt of er een nieuwe laadpaal geplaatst wordt. Zo zorgen we ervoor dat de laadpalen op die plek komen waar ze nodig zijn én veel gebruikt worden.

Het volledige artikel kunt u hier lezen. Of u bekijkt het artikel via de website van het Noordholland Dagblad.