2017: 65 extra laadpalen in Alkmaar

By 21 december 2017Nieuws

21 december 2017
MRAE heeft in 2017 in samenwerking met de gemeente Alkmaar 65 extra laadpalen geplaatst voor elektrische auto’s. In totaal zijn er nu 125 laadpalen verspreid over de stad. In 2020 moet dat aantal stijgen tot 220. De gemeente Alkmaar merkt dat de openbare laadpalen veel gebruikt worden. Dit wordt gemeten via de getankte kilowatt uur. Vooral de laadpalen aan de Westerweg en de Kanaalkade zijn populair.

De gemeente Alkmaar heeft als streven om in 2020 tot een CO2-reductie van 20% te komen. Elektrisch rijden is schoner, stiller en zuiniger en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit. In het ambitieuze duurzaamheidsprogramma van de gemeente Alkmaar staan drie punten centraal: het opwekken van duurzame energie, het beperken van fossiel energieverbruik en het creëren van een duurzame gemeente. Mede daarom is de gemeente Alkmaar bezig met het continue uitbreiden van het aantal openbare laadpalen.

Binnen MRA-Elektrisch werken overheden in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht samen om elektrisch vervoer te stimuleren en een netwerk van publieke oplaadpunten te realiseren.

Meer informatie over de gemeente Alkmaar en elektrisch rijden