MRA-Elektrisch (MRA-E) is een project waarin de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht met 80 gemeenten samenwerken om elektrisch vervoer te stimuleren en een netwerk van oplaadpunten te realiseren.

Het verhaal achter de laadpaal

De gebruiksstatistieken – zoals de bezettingsgraad, het aantal unieke gebruikers, het geladen aantal kWh achter de laadpaal in uw gemeente – is eenvoudig op de MRAE-laadkaart in te zien. Ook kunt u op een kaart de laadpalen in uw gemeente opzoeken en informatie als het aantal laadpunten en de exploitant inzien. Bij nieuwe palen is ook de status van plaatsing van een nieuwe laadpaal te zien.

Het kan interessant zijn om de laadpaalgegevens in uw gemeente te analyseren en bekend te maken –  bijvoorbeeld naar de gemeenteraad – om te laten zien hoeveel laadpunten er zijn, hoeveel kWh zij laden en hoeveel schone kilometers er worden verreden. Ook in de communicatie met bewoners en het bepalen van nieuwe locaties voor laadpalen kan deze informatie u helpen.

Alleen de informatie over de laadpalen in uw gemeente zijn te zien. Deze is goed beveiligd met een persoonlijk account. Hoewel de persoonlijke gegevens of bedrijfsgegevens niet zichtbaar zijn, mag de data alleen geanonimiseerd (zonder dat deze is te herleiden naar een locatie van de laadpaal of een exploitant) worden gedeeld.

Als gemeente kunt u zelf de inloglink aanvragen door op de MRAE-laadkaart op een laadpaal te klikken en vervolgens ‘inloggen als gemeente’ te selecteren.

Rekenvoorbeeld willekeurige laadpaal:
Kwartaaloverzicht van geladen (groene) stroom van een willekeurige laadpaal in het werkgebied van MRA-E.

Juli                             542 kWh

Augustus                   523 kWh

September                552 kWh

1.617 kWh over 3 maanden door 8-13 gebruikers, bezettingsgraad ca. 60%

Gebruik over de 3 maanden is circa gelijk aan het halfjaarlijks gebruik van een
Nederlands huishouden (3.300 kWh op jaarbasis).

De meeste elektrische wagens kunnen met 15 kWh tot 100 kilometer afleggen.
In dit rekenvoorbeeld staat deze laadpaal (met 2 laadpunten) gelijk aan ca. 10.780 schone kilometers (over 3 maanden).

AGENDA
• 15 JULI – LOREM IPSUM LOREM IPSUM LOREM IPSUM
• 30 JULI – LOREM IPSUM LOREM IPSUM LOREM IPSUM

LAADPAS / ABONNEMENTEN

• Nuon
• GreenFlux
• The New Motion
• EvBox