Even laden, snel weer door

By 22 december 2015Nieuws, Uncategorized

22 december 2015
De afgelopen jaren realiseerde MRA-E bijna 1000 openbare oplaadpunten op straat. Dicht bij huis kunnen e-rijders hier voor een aantrekkelijk tarief opladen. Dit jaar kwamen er nog zo’n 200 oplaadpunten bij. En snelladen?

Dat doe je als je een lange rit maakt en onderweg ‘even bij moet tanken’. Het liefst op een handige plek en route, waarvoor je niet hoeft om te rijden. Samen met MRA-E zorgt ANWB ervoor dat die snellaad-stations er komen: langs de snelweg en op andere strategische locaties. In MRA-E-gebied zijn er al dertien gerealiseerd.

In de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland realiseert ANWB de (AC-)snellaadstations samen met MRA-E, dat hiervoor onder meer Europese subsidie wist te krijgen. Maar ook elders in Nederland opent ANWB snellaadstations. In totaal zijn er nu 29 locaties.

Typerend voor de ANWB-snellaadstations is de slim gekozen locatie en route: steevast op een goed bereikbare locatie en altijd bij een restaurant van La Place of Hajé of een hotel van Van der Valk, Mercure of Ibis. Prettig voor wie het opladen bijvoorbeeld wil combineren met een aangename pauze of een zakelijke afspraak, maar ook handig voor wie zo min mogelijk oponthoud wil. Even van de snelweg af en snel weer door!

De locatiekeuze voor de ANWB-snellaadstations sluit aan bij het concept dat e-rijders ‘s nachts thuis of op straat opladen, en ’s ochtends met een volle accu van huis gaan. Het lage aantal kWh per laadbeurt (8 kWh) bij de ANWB-snellaadstations wijst erop dat e-rijders dat inderdaad doen; ze gebruiken de snellaadstations om ‘even bij te tanken’. Thuis of op straat opladen maakt het e-rijden financieel aantrekkelijk; de strategisch geplaatste snellaadstations geven je de zekerheid dat je verder komt. Die combinatie helpt het e-rijden op weg!