Eerste laadpaal elektrisch autodelen We Drive Solar ecowijk Mandora in Houten

By 28 november 2017E-rijder, Gemeente, MRA-E

Ecowijk Mandora Houten: in gebruik nemen WeDriveSolar laadpaal – fotograaf Bert Muller

 

Op vrijdag 27 oktober is in de Houtense ecowijk Mandora het 4e elektrische autodeelpr­oject van We Drive Solar officieel gestart. Om het duurzame elektrische deelauto-systeem te ondersteunen heeft het programmabureau MRA-E een 22 kW-laadstation met 2 laadpunten geplaatst en aangesloten op het elektriciteitsnet. Zonnepanelen op daken van woningen in de ecowijk zorgen voor de aanlevering van groene stroom. 

Met het 22 kW-‘snellaadstation’ is het mogelijk om elektrische auto’s 2x zo snel te laden. Veel reguliere laadstations beschikken over 11 kW vermogen. Het is de eerste laadpaal van MRA-E die door de elektrische deelauto’s van We Drive Solar zal worden gebruikt. Door de hoge laadsnelheid kunnen de deelauto’s meerdere keren per dag worden gebruikt door de bewoners van de ecowijk. Binnen een uur laden is de auto weer klaar voor een volgende rit.

Naast de gemeente Houten, werkt MRA-Elektrisch ook met de gemeenten De Bilt en Baarn aan drie nieuwe locaties voor een duurzame elektrisch deelauto-systeem. Naast de laadpalen voor We Drive Solar, realiseert MRA-E 4.300 laadpalen in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Dit past in de doelstelling van MRA-E om door het stimuleren van elektrisch rijden en de uitrol van een laadinfrastructuur de luchtkwaliteit en het klimaat te verbeteren en de leefbaarheid in de buurt te vergroten.

MRA-Elektrisch
Het Programmabureau MRA-Elektrisch is als initiator, aanjager, vraagbaak en kennismakelaar actief in zo’n 80 gemeenten in de provincies Flevoland, Utrecht en Noord-Holland om het elektrisch vervoer te bevorderen en een netwerk van oplaadpunten te realiseren.

Meer informatie: We Drive Solar