Bloemen en 250 euro rijtegoed

By 12 december 2019Nieuws

Bloemen en 250 euro rijtegoed! Het elektrisch autodeelproject van Stichting Duurzaam Waterland heeft de 250ste (en 251ste) deelnemer verwelkomt. Het echtpaar Koopman heeft zich samen ingeschreven om te gaan autodelen. Reden voor een feestje.

deelauto's waterlandBij vier feestelijk versierde deelauto’s van de Stichting Duurzaam Waterland sprak wethouder Astrid van de Weijenberg de 250ste (en 251ste) deelnemer toe. En overhandigde hen een grote bos bloemen en een voucher voor 250 euro rijtegoed. Het echtpaar stond letterlijk in het zonnetje. Bij weliswaar een koude wind.

Overstappen op elektrisch rijden
Het gepensioneerde echtpaar heeft kort geleden hun tweede auto de deur uitgedaan. Maar mevrouw Koopman wilde toch de vrijheid behouden, om regelmatig bij de kinderen op bezoek te gaan. Een elektrische auto van de stichting gaat haar daar heen brengen. Vanmorgen heeft zij haar eerste autorit in een elektrische auto gemaakt en is enthousiast.

Stichting Duurzaam Waterland
Op de dijk naar Marken wekt de Coöperatie Windenergie Waterland met twee windmolens stroom op. Dat is genoeg stroom voor 3.000 huishoudens. De verkoop hiervan levert winst op. Daarvan mogen de inwoners van Waterland en Edam-Volendam profiteren. Met een deel van de winst worden via Stichting Duurzaam Waterland duurzame projecten gefinancierd. Zo ook het elektrische autodeelproject. Waterland heeft nu 7 (incl. 1 in Edam) elektrische deelauto’s, die de deelnemers via www.sdwaterland.nl kunnen reserveren.

Mooie mijlpaal
Het elektrisch autodeelproject is populair. De voordelen praten zich snel rond: het is gemakkelijk, goed voor de portemonnee én schoon. Met de inschrijving van het echtpaar zijn er in 2 jaar tijd al 250 deelnemers. Een mooie mijlpaal. Voor het project én iedereen in Waterland en Edam-Volendam.

Wethouder Astrid van de Weijenberg verwelkomt de 250ste deelnemer van het autodeelproject van Stichting Duurzaam Waterland