Zonnige opening carpark Bloemendaal

By 1 juli 2020Nieuws

Elektrische rijders kunnen nu ook bij het strand hun auto rechtstreeks laden met duurzame zonne-energie. Vandaag is de feestelijke opening van een zonnecarport met 5.000 zonnepanelen aan het strand van Bloemendaal aan Zee. De carports bieden plaats aan 800 auto’s. Onder de carport zijn 15 laadpalen beschikbaar om elektrische auto’s op te laden.

Pieter Looijestijn, projectmanager laadinfrastructuur bij MRA-Elektrisch, heeft de gemeente Bloemendaal en Rooftop Energy uitvoerig geadviseerd over de eisen aan techniek en dienstverlening van de laadpunten: “Samen met gemeente Bloemendaal willen we dat dit laadplein dezelfde hoge kwaliteitsstandaard kent als de laadpunten in de rest van de regio. Met een betrouwbaar vermogen en een goede informatievoorziening, bijvoorbeeld over de prijs. De elektrische rijder moet de laadpalen in de verschillende apps kunnen vinden en zien of deze beschikbaar zijn.”

Solar carport Bloemendaal aan Zee

Elektrisch rijden nog duurzamer
Voor het eerst in Nederland is het dankzij Maxem nu ook mogelijk om bij deze openbare laadpunten direct te betalen met je bankpas of via de Apple of Google Pay app op je telefoon. Ook handig voor toeristen die de badplaats bezoeken. Looijestijn: “En je kunt je auto laden met stroom rechtstreeks uit het zonnedak. Duurzaam opladen is pas echt duurzaam rijden. Dat is wat laden bij dit zonnepark zo bijzonder maakt!”