Wie is wie?

By 11 februari 2019Nieuws

Wie werkt er bij MRA-Elektrisch? Maak hier kennis met alle collega’s in het team.


Maarten Linnenkamp – projectmanager
Sinds 2008 bezig met elektrisch vervoer, startte met MRA-Elektrisch vanuit de gemeente Amsterdam. Maarten ziet dat elektrisch rijden gemeengoed wordt en dat niemand meer twijfelt aan de toekomst ervan. “Het mooie is dat EV bijdraagt aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het behalen van klimaatdoelstellingen, zonder dat je er kwaliteit van leven voor hoeft in te leveren.” Maarten staat voor de praktische en projectmatige aanpak van MRA-E, en de samenwerking tussen overheden en markt. “‘In gelul kan je niet wonen’, zei wethouder Jan Schaefer al. En door de krachten te bundelen krijgen we dingen voor elkaar die anders niemand lukt.”


Kiki van Rappard – assistent projectmanager
Werkt sinds 2014 voor MRA-Elektrisch. Is de probleemoplosser die plant, organiseert, met bestuurlijke stukken helpt en voor het relatiebeheer zorgt. Kortom: de spin in het web die het projectteam brede ondersteuning geeft en de toko draaiend houdt. Kiki is trots op wat er als team in die vijf jaar is bereikt: “We begonnen met een leeg kantoor en nu staat er een professionele organisatie.” Elektrisch rijden heeft in de afgelopen jaren een ander imago gekregen. “Heel lang was EV geen sexy onderwerp, maar nu kun je er op een verjaardag mee aankomen.”Pieter Looijestijn – projectmanager laadinfrastructuur
Werkt sinds 2012 voor MRA-Elektrisch. Zorgt voor de aanbestedingen en maakt zich druk over informatie en prijstransparantie voor de elektrische rijder. Dat zien we terug in het portaal dat hij liet maken om de elektrische rijder een duidelijke ingang te bieden voor het aanvragen van een nieuwe laadpaal. Gemeenten kunnen op Pieter rekenen als organisator van periodieke overleggen waarin onderling kennis gedeeld wordt. Is ook nog eens ervaringsdeskundige, want hij zoeft zélf elektrisch over Neerlands wegen. Maar het allerliefst verplaatst Pieter zich met zijn racefiets. Houdt erg van het wielrennen en van koken. Samen met zijn gezin woont hij in een zonnige woning in Scheveningen. Met oplaadpunt, warmtepomp en zonnepanelen: volledig duurzaam.

 

Michiel Middelplaats – financieel adviseur
Sinds januari 2018 bij MRA-Elektrisch. Ondersteunt de projectleider laadinfrastructuur, zorgt voor het contractmanagement en helpt bij de subsidieverstrekking. Vindt het fijn om bij te kunnen dragen aan het elektrische rijden en zoiets wezenlijks als schone lucht. Woont met zijn vriendin in Rotterdam, waar hij graag met vrienden uit eten of naar een voorstelling gaat. Michiel reist met de trein naar kantoor in Amsterdam. “MRA-Elektrisch is een leuke club die voor heel veel partijen belangen vertegenwoordigt. Knap dat je op afstand samen zoveel kunt doen en bereiken.”

 


Luz Meijer – projectmedewerker
Ging in februari 2018 voor MRA-Elektrisch aan de slag. Is contactpersoon voor gemeenten die laadpalen plaatsen: van aanvraag tot realisatie. Vindt het een uitdaging om dit proces te verbeteren, en is trots op de halvering van de doorlooptijd die in 2018 al is bereikt. Luz maakt graag uitstapjes met haar kindjes (twee en zes jaar) en laat graag een mooiere, schonere wereld voor hen achter. Dat zij daar met haar werk bij MRA-E zelf een steentje aan bijdraagt, geeft een goed gevoel.

 


Jorinde de Wit – projectmedewerker
Ging in mei 2018 voor MRA-Elektrisch aan het werk en is contactpersoon voor gemeenten die laadpalen plaatsen. Werkte mee aan verbetering van de digitale kaart die de locaties van laadpalen laat zien. “De kaart is steeds meer up-to-date dankzij het controleren en corrigeren van de exacte gps-coördinaten.” Jorinde vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Ze is graag in de buitenlucht, is vrijwilliger op een buurtboerderij en maakt heerlijke jam van de oogst uit haar eigen moestuin.Corinne Poort – communicatieadviseur
Sinds januari 2018 bij MRA-Elektrisch. Zorgt voor de in- en externe communicatie. Komt uit de auto-leasebranche en ziet nu heel scherp het belang van de elektrische auto. Voor schone lucht, een beter klimaat en een leefbare toekomst. Veel meer dus dan alleen een nieuw type auto. Laat zich in de communicatie niet leiden door de waan van de dag, maar wil mensen op basis van feiten met elkaar verbinden. “Als je mensen goed informeert, snappen ze wat MRA-E doet en creëer je draagvlak.” Corinne ontdekt graag nieuwe plekken en houdt van citytrips. Haar laatste tripje? Naar Hamburg, per trein. Terwijl ze een jaar geleden zonder nadenken in het vliegtuig zou zijn gestapt. Tegenwoordig kiest ze bewuster.

 

Nieuwe collega’s
Goed nieuws is dat het MRA-E-team opnieuw is uitgebreid. In mei 2019 is Joost de Jong als projectmanager voertuigen aan de slag gegaan. Joost gaat zich bijvoorbeeld richten op het uitrollen van projecten rondom autodelen, het duurzaam opwekken en opslaan van energie, OV-bussen en goederendistributie. Verder start Hans Wevers als onze nieuwe financieel adviseur. Hans ondersteunt de projectleider laadinfrastructuur, zorgt voor het contractmanagement en helpt bij subsidieverstrekking. Wij wensen hen beiden veel succes!