Wie is wie?

By 11 februari 2019Nieuws

Wie werkt er bij MRA-Elektrisch? Maak hier kennis met alle collega’s in het team.


Maarten Linnenkamp – projectmanager
Sinds 2008 bezig met elektrisch vervoer, startte met MRA-Elektrisch vanuit de gemeente Amsterdam. Maarten ziet dat elektrisch rijden gemeengoed wordt en dat niemand meer twijfelt aan de toekomst ervan. “Het mooie is dat EV bijdraagt aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het behalen van klimaatdoelstellingen, zonder dat je er kwaliteit van leven voor hoeft in te leveren.” Maarten staat voor de praktische en projectmatige aanpak van MRA-E, en de samenwerking tussen overheden en markt. “‘In gelul kan je niet wonen’, zei wethouder Jan Schaefer al. En door de krachten te bundelen krijgen we dingen voor elkaar die anders niemand lukt.”

Kiki van Rappard – assistent projectmanager
Werkt sinds 2014 voor MRA-Elektrisch. Is de probleemoplosser die plant, organiseert, met bestuurlijke stukken helpt en voor het relatiebeheer zorgt. Kortom: de spin in het web die het projectteam brede ondersteuning geeft en de toko draaiend houdt. Kiki is trots op wat er als team in die vijf jaar is bereikt: “We begonnen met een leeg kantoor en nu staat er een professionele organisatie.” Elektrisch rijden heeft in de afgelopen jaren een ander imago gekregen. “Heel lang was EV geen sexy onderwerp, maar nu kun je er op een verjaardag mee aankomen.”

 Pieter Looijestijn – projectmanager laadinfrastructuur
Werkt sinds 2012 voor MRA-Elektrisch. Zorgt voor de aanbestedingen en maakt zich druk over informatie en prijstransparantie voor de elektrische rijder. Dat zien we terug in het portaal dat hij liet maken om de elektrische rijder een duidelijke ingang te bieden voor het aanvragen van een nieuwe laadpaal. Gemeenten kunnen op Pieter rekenen als organisator van periodieke overleggen waarin onderling kennis gedeeld wordt. Is ook nog eens ervaringsdeskundige, want hij zoeft zélf elektrisch over Neerlands wegen. Maar het allerliefst verplaatst Pieter zich met zijn racefiets. Houdt erg van het wielrennen en van koken. Samen met zijn gezin woont hij in een zonnige woning in Scheveningen. Met oplaadpunt, warmtepomp en zonnepanelen: volledig duurzaam.

 

Hans Wevers – financieel adviseur
Sinds mei 2019 bij MRA-Elektrisch. Ondersteunt de projectleider laadinfrastructuur, zorgt voor het contractmanagement en helpt bij de subsidieverstrekking. Hans vindt het fijn om bij te kunnen dragen aan het elektrisch rijden en zoiets wezenlijks als schone lucht. Woont met zijn gezin in Arnhem, waar hij graag met vrienden naar een concert of een voorstelling gaat. Doet ook nog promotieonderzoek naar grensoverschrijdende samenwerking binnen de EU en sociaal ondernemerschap: ondernemers die sociale impact willen creëren. Een mooi voorbeeld is ‘Sportief Opgewekt’, dat sportaccommodaties verduurzaamt. Daarmee bespaart de sportvereniging geld én wordt bewustzijn gecreëerd.

 

 

Zjosan Marschalk– projectmedewerker
Sinds november 2019 is Zjosan contactpersoon voor gemeenten die laadpalen plaatsen via MRA-Elektrisch. Zij regelt de aanvraag tot de realisatie. Na de commerciële wereld in de makelaardij wilde ze graag wat betekenen voor anderen. Vooral na het krijgen van haar dochter, wil Zjosan graag een steentje bijdragen om de wereld schoner te maken. Hiervoor werkt ze graag mee aan het verduurzamen van bijvoorbeeld haar woning. Zij heeft al voorbereidingen getroffen om over te stappen van gas naar een meer duurzame vorm van elektra. Er liggen o.a. al zonnepanelen op het dak en er is een mantelbuis geplaatst voor een (toekomstige) elektrische auto.

 


Jorinde de Wit – projectmedewerker

Ging in mei 2018 voor MRA-Elektrisch aan het werk en is contactpersoon voor gemeenten die laadpalen plaatsen. Werkte mee aan verbetering van de digitale kaart die de locaties van laadpalen laat zien. “De kaart is steeds meer up-to-date dankzij het controleren en corrigeren van de exacte gps-coördinaten.” Jorinde vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Ze is graag in de buitenlucht, is vrijwilliger op een buurtboerderij en maakt heerlijke jam van de oogst uit haar eigen moestuin.

 


Eric Heeremans – projectmedewerker
Is sinds juni 2019 voor MRA-Elektrisch aan het werk, als aanspreekpunt voor gemeenten en partijen die zich direct bezighouden met het plaatsen van laadpalen. Eric is na jaren in de architectuur zijn gevoel achternagegaan. Hij zet zich in voor duurzaamheid en wil dit ook dit in zijn werk kunnen uitdragen. Thuis doet hij dit al langer. ‘Onze welvaart levert gemakzucht op. Voor mijn kinderen en de toekomst houd ik mijn hart vast waar we naartoe gaan met de wereld, hoe we met de aarde omgaan. Daar mogen we zuiniger op zijn.’ Eric roeit met vrienden op de Amstel en fietst graag door de duinen naar het strand bij zijn woonplaats Santpoort.

 


Joost de Jong – projectmanager voertuigen
Werkt sinds april 2019 voor MRA-Elektrisch. Joost richt zich op nieuwe projecten die te maken hebben met elektrisch vervoer. Zo helpt hij gemeenten bij initiatieven rond elektrisch autodelen en elektrische goederendistributie. ‘Duurzaam reizen vind ik belangrijk; zelf pak ik als het even kan de trein of deelauto.’ Het omzetten van een idee naar een concreet plan en ervoor zorgen dat het gebeurt, past bij Joost. Resultaten boeken in de praktijk. Ook thuis valt er met een nieuw huis in Vleuten en een kleintje op komst veel te organiseren. De aanstaande vader speelde jarenlang orgel en leert zichzelf nu piano spelen.Corinne Poort – communicatieadviseur
Sinds januari 2018 bij MRA-Elektrisch. Zorgt voor de in- en externe communicatie. Komt uit de auto-leasebranche en ziet nu heel scherp het belang van de elektrische auto. Voor schone lucht, een beter klimaat en een leefbare toekomst. Veel meer dus dan alleen een nieuw type auto. Laat zich in de communicatie niet leiden door de waan van de dag, maar wil mensen op basis van feiten met elkaar verbinden. “Als je mensen goed informeert, snappen ze wat MRA-E doet en creëer je draagvlak.” Corinne ontdekt graag nieuwe plekken en houdt van citytrips. Haar laatste tripje? Naar Hamburg, per trein. Terwijl ze een jaar geleden zonder nadenken in het vliegtuig zou zijn gestapt. Tegenwoordig kiest ze bewuster.

Corinne gaat medio augustus met zwangerschapsverlof. Naar verwachting keert zij in januari 2020 terug. Erika van der Velde neemt haar werkzaamheden tijdelijk over.