Extra subsidie voor elektrische bestelauto

By 15 januari 2018Nieuws

Ondernemers uit Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Haarlemmerliede, Spaarnewouden, Haarlemmermeer, Landsmeer, Gooise Meren, Oostzaan, Ouder-Amstel, De Ronde-Venen, Waterland, Weesp en Zaanstad kunnen profiteren van een extra subsidie van maximaal € 5.500 voor de aanschaf van een nieuwe 100% elektrische bestelauto. Voorwaarde is wel dat ondernemers wel minimaal drie keer per week binnen de stadsgrenzen Amsterdam rijden.
 
‘Subsidieverdubbelaar’

Er bestaat al een regeling van € 5.000 subsidie voor de aanschaf van een nieuwe E-bestelauto voor ondernemers die minimaal 8.000 kilometer per jaar afleggen binnen Amsterdam. Ondernemers die aan alle voorwaarden voldoen, kunnen gebruik maken van beide regelingen en ontvangen dan maximaal € 10.500 subsidie. Het extra geld, ruim € 330.000, is afkomstig van het Rijk om schoon rijden in Amsterdam te stimuleren. Voor deze regeling geldt op = op. En een ondernemer ontvangt maximaal voor twee nieuwe elektrische bestelauto’s subsidie.

 

Projecten elektrisch rijden & laden
Elektrisch vervoer is goed voor het klimaat, de luchtkwaliteit, leefbaarheid, vestigingsklimaat én de werkgelegenheid. Projectbureau MRA-Elektrisch geeft ondernemers werkend of gevestigd in onder andere de omliggende gemeenten van Amsterdam ondersteuning bij de aanschaf van elektrische voertuigen, het plaatsen van laadpalen en/of projecten op het gebied van elektrisch rijden in combinatie met duurzaam opgewekte energie.

 

MRA-Elektrisch is in 2012 door de Metropoolregio Amsterdam opgezet om elektrisch vervoer te bevorderen en een netwerk van laadpalen te op zetten. MRA-E is als initiator, aanjager, vraagbaak en kennismakelaar actief in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht.

Meer informatie
Gemeente Amsterdam
Informatie & aanvragen nieuwe subsidieregeling € 5.500
Informatie & aanvragen bestaande subsidieregeling € 5.000
Elektrisch rijden gemeente Amsterdam
Flyer gemeente Amsterdam

MRA-Elektrisch
Projecten elektrisch vervoer & laden