Energiecrisis raakt nu ook laadtarieven in de regio

By 9 december 2022Nieuws

De energiecrisis werkte al langer door in onze energierekening, boodschappen en de prijs aan de pomp. Door goede afspraken met laadpaalexploitanten hebben we de prijs van het opladen van een auto bij een publieke laadpaal in de drie provincies toch lang op hetzelfde niveau kunnen houden. 

De aanhoudende hoge energieprijzen zorgen voor onhoudbare verliezen bij het Elektrisch Vervoer bedrijfsonderdeel van TotalEnergies en daarom zijn tijdelijk nieuwe prijzen bepaald. De oude prijs was 0,34 incl. 9% btw. Een nieuwe indexatieformule leidt initieel tot een prijs per kilowattuur van 0,50 incl. 9% btw en zal ieder kwartaal herzien worden.

De samenwerkende overheden spreken maximale laadtarieven af met laadpaalexploitanten om zo te bewaken dat elektrisch rijden een aantrekkelijk alternatief is ten opzichte van rijden op benzine. De elektrische rijder is nog steeds voordeliger uit. Om dit voordeel vast te houden stelden MRA-Elektrisch en TotalEnergies een nieuw prijsplafond vast voor de laadprijs ter hoogte van de actuele benzineprijs, omgerekend naar kosten per kilometer.

De nieuwe prijsafspraken zijn tijdelijk en zullen bovendien bij dalende energieprijzen ook snel weer tot prijsdaling in het laadtarief leiden. De prijzen zullen elk kwartaal worden bijgesteld.